Vele jaren heb ik in het bedrijfsleven en aansluitend in de sociale sector gewerkt. Ik werkte in diverse functies waarbij begeleiden, belangen behartigen en coachen van mensen mijn hoofdactiviteiten waren.
De uitdagingen in mijn leven zijn de oorsprong van mijn zoektocht naar antwoorden. Zo ontdekte ik dat je als mens deel uitmaakt van veel verschillende systemen. Systemen die elkaar onderling beïnvloeden. Waarbij je van alles je eigen verhaal maakt en betekenis geeft. Dit heeft ertoe geleid dat ik me ben gaan verdiepen en scholen in Neuro Semantiek, Psychodynamiek, Systemisch coachen en de Chinese filosofie. De antwoorden die ik daarmee vond en hoe ik daarvan gebruikmaak zijn de basis van mijn werk als coach.
Ooit zei iemand tegen mij: ‘Jij bent net een duikelaartje. Je komt altijd weer overeind.’
Dat laatste gun ik iedereen en motiveert mij om, als zelfstandig coach, mensen te begeleiden bij het vinden van de weg naar rust, balans en vitaliteit.
Marieke is als beroepscoach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en houdt zich vrijwillig aan de Ethische Gedragscode van de NOBCO. Geschillen tussen Leidraad en de cliënt worden behandeld volgens het klachtenreglement van de NOBCO.